Overvejer du at starte en telebutik?

Går du med tanken om, at starte din egen telebutik? Så skal du huske at sikre dine mobiltelefoner. Det kan gøres ved hjælp af varesikringer. Du kan blandt andet sætte alarmer på dine produkter, eller sætte en lås på dine display mobiler, sådan så de ikke bliver stjålet. Mobiltelefoner er meget populær blandt tyve, og oftest nemme at skjule. Derfor, så sikre de fleste telebutikker sig, med varesikringer. I denne blog, vil jeg komme ind på varesikring, og hvordan du kan sikre dine mobiltelefoner imod tyveri.

mobiltelefon og varesikring

Varesikring

Der findes mange former for varesikring. Du kan sikre dine mobiltelefoner med “stålwire”, alarmer, og displaymontre. Et af de mest anvendte varesikringer blandt telebutikker, er en wire med indbygget alarm. Alarmen går igang, ligeså snart wiren bliver frakoblet bagpladen på telefonen. Det er en meget effektiv måde at sikre mobiltelefoner på. Du har sikkert hørt en alarm gå igang i din nærmeste telebutik. De er ikke helt fejlsikret, og kan godt gå af ved en løs forbindelse. Du kan få varesikring baseret på forskellige teknologier. Det afhænger lidt af den afstand og de vare du ønsker at sikre. Her er nogle af de mest anvendte teknologier indfor varesikring:

  • RF
  • AM
  • EM
  • RFID

Varesikring via RF- teknologi

RF står for Radio Frequency, og bygger på et elektromagnetisk spektrum. Dette spektrum, befinder sig indenfor, infrarød lys og over hørebar lyd. Teknologien gør det muligt, at sende store datamængder over store afstanden helt uden kabler. Hvilket egner sig helt perfekt til varesikring.

Varesikring via AM- teknologi

AM står for Amplitude Modulation, og er mest kendt i forlængelse af radiosignaler. AM frekvensen virker ved, at den varier amplituden af signalet, alt efter behov i forbindelse med data transmissionen.  AM- teknologien virker også over lange afstande og egner sig blandt andet til flere enheder på en gang.

Varesikring via EM- teknologi

EM står for Electromagnetism, og går på elektromagnetiske stråler. Teknologien, egner sig mest til biblioteker, boghandler, og andre detailbutikker. Elektromagnetisk varesikring, kendes oftest ved de små hvide plaster, som du finder bag parfumer eller andre populær vare i detailbutikkerne. De findes også bagpå mobiltelefon udstyr i telebutikkerne. De er meget effektive, og kan skjules i produkt emballagen.

 Varesikring via RFID- teknologi

Er en ny teknologisk udvikling, og er ved at vinde stor fremdrift indenfor varesikring. RFID står for, Radio Frequency Identification og bygger på nogle af de samme radiofrekvenser, som AM og FM. Det unikke ved RFID er, at man på chippen kan lager information. Derved, så kan man identificer hvad det er der “bipper” ved foreksempel tyveri.

Jeg håber, at du har fået et overblik over hvordan du kan få sikret dine mobiltelefoner. De forskellige teknologier svinger i pris, og anvendelse, men kan alle anvendes i en telebutik og på mobiltelefoner.

Bogmærk permalink.

Lukket for kommentarer.